Onze locaties

Hier kunt u de verschillende locaties van Rhenus selecteren. U kunt kiezen tussen landen, locaties en diensten.

DIN NORM 66399 voor archiefvernietiging, papiervernietiging en het vernietigen van harde schijven en andere datadragers.

Normering DIN 66399 voor archiefvernietiging, papiervernietiging en harddisk vernietiging

De DIN 66399 normen zijn normaal voor Rhenus, maar deze DIN 66399 is voor u het bewijs van de bekwaamheid van Rhenus. 100% veilig!

DIN 66399 is de enige officiële en strengste normering voor het vernietigen van data op papier, harde schijven en andere datadragers. Bedrijven die vernietigen maar niet aan deze DIN norm kunnen voldoen verzinnen soms eigen normeringen. Wilt u zeker zijn dat uw vertrouwelijke of geheime gegevens niet op straat komen te liggen? Kies dan altijd voor een bedrijf dat werkt volgens de DIN 66399 norm en daarvoor ook regelmatig gekeurd wordt.

Datavernietiging volgens DIN 66399 norm. Hoe werkt dat?

In een afgesloten ruimte op onze beveiligde vernietigingslocaties of direct in onze  shredderwagen bij u voor de deur, worden vertrouwelijke en geheime stukken zoals waardepapieren, diskettes, harde schijven en tapes, conform de strengste Europese norm DIN 66399, door Rhenus vernietigd. Wat die DIN 66399 norm betekent leggen we u hieronder graag uit. Het hele traject voldoet uiteraard aan de voorwaarden die binnen de Wet Bescherming Persoonsgegevens beschreven worden. Van elke partij wordt een vernietigingsverklaring opgemaakt.

DIN 66399 geeft u een gesloten proceszekerheid. DIN 66399 bestaat uit drie delen:

 

 • DIN 66399-1
  Hier worden de Beschermingsklassen 1-3 en de Veiligheidsniveaus 1-7 gedefinieerd. Zie voor uitleg Tabel 1 op deze pagina.

 • DIN 66399-2
  Dit deel van de norm geeft de eisen die aan de techniek worden gesteld weer. Daarmee bedoelen we de machines die voor de vernietiging moeten zorgen. De eisen verschillen per datadrager en worden telkens aan de stand van de huidige techniek getoetst. Dit geeft u de zekerheid dat u blijft voldoen aan de Europese wetgeving voor persoonsgegevens die stelt dat u bij vernietiging de beste, op dat moment beschikbare, techniek in moet zetten.

  Bij Rhenus kunt u er van op aan dat onze machines voldoen aan de laatste stand der techniek. In DIN 66399-2 zijn ook de maten waarin het materiaal wordt vernietigd gedefinieerd. De Veiligheidsklasse van vernietiging is daarbij gekoppeld aan het soort materiaal van de datadrager. U kunt dan bekijken tot welke afmeting u uw data wilt laten vernietigen. Zie voor uitleg Tabel 2 op deze pagina.

 • DIN 66399-SPEC-3
  Deel 3 is nog in ontwikkeling en betreft de eisen die aan het organisatorische proces van datavernietiging worden gesteld.

DIN 66399 maakt het voor u, als ‘eigenaar’ van de gegevens en datadragers, mogelijk om de Beschermingsklasse en het Veiligheidsniveau te kiezen, alsmede het proces.

Het Rhenus Veiligheidsniveau: tot 7!

Rhenus vernietigt data op alle gewenste Veiligheidsniveaus. Standaard wordt er door Rhenus vernietigd op de volgende Veiligheidsniveaus:

 • Voor papier: Veiligheidsklasse 4 (de gegevens kunnen nog slechts met ongebruikelijke hulpmiddelen gereproduceerd worden);
 • Voor harde schijven en andere datadragers: Veiligheidsklasse 6 (de reproductie van de gegevens is naar de huidige stand der techniek onmogelijk).

Rhenus vernietigt papier ook regelmatig op Veiligheidsklasse 5 en 6. Dit zijn strenge niveaus voor vertrouwelijke gegevens en geheime gegevens. Bent u een organisatie met topgeheimen en extreem vertrouwelijke gegevens, dan zorgt Rhenus ervoor dat uw data op Veiligheidsklasse 7 wordt vernietigd!

Welk Veiligheidsniveau moet ik kiezen?

U kunt, dankzij de DIN 66399 normering, bij Rhenus zelf bepalen op welke Veiligheidsklasse u uw data wilt vernietigen. Bepaal daarvoor eerst de Beschermingsklasse van uw data en bekijk dan welk Veiligheidsniveau gewenst is. De tabel onderaan deze pagina helpt u daarbij, maar u kunt ons uiteraard ook om advies vragen.

Rhenus vernietigt data op alle gewenste Veiligheidsniveaus, vanaf Veiligheidsniveau 4 wat wij zien als het minimaal vereiste niveau. Het hangt veel af van de gegevens op uw documenten of de waarde van die documenten. Des te vertrouwelijker de gegevens zijn of des te hoger de waarde van de documenten is, des te hoger het Veiligheidsniveau moet zijn. 

Standaard wordt er door Rhenus vernietigd op de volgende Veiligheidsniveaus:

 

 • Voor papier: Veiligheidsklasse 4 (de gegevens kunnen nog slechts met ongebruikelijke hulpmiddelen gereproduceerd worden);
 • Voor harde schijven en andere datadragers: Veiligheidsklasse 6 (de reproductie van de gegevens is naar de huidige stand der techniek onmogelijk).

Rhenus vernietigt papier ook regelmatig op Veiligheidsklasse 5 en 6. Dit zijn strenge niveaus voor vertrouwelijke gegevens en geheime gegevens.

Bent u een organisatie met topgeheimen en extreem vertrouwelijke gegevens, of met waardedocumenten, dan zorgt Rhenus ervoor dat uw data op Veiligheidsklasse 7 wordt vernietigd!


TABEL 1

Indeling in Veiligheidsniveaus en Beschermingsklassen volgens DIN 66399-1
Indeling in Veiligheidsniveaus en Beschermingsklassen volgens DIN 66399-1

TABEL 2

Indeling in Veiligheidsniveaus en Materiaal volgens DIN 66399-2
Indeling in Veiligheidsniveaus en Materiaal volgens DIN 66399-2

Printen

Meldt u hier aan voor de Rhenus E-Nieuwsbrief.

Hoofdkantoor Rhenus Datavernietiging / DocuCare

RHENUS DATAVERNIETIGING

Rhenus Data Office Netherlands BV
De Nieuwe Vaart 3, 1401 GL Bussum
Postbus 5541, 1410 EA Naarden
Nederland
Telefoon +31 (0)35 6942099
Fax +31 (0)35 6321407
E-Mail: info@rhenus-data.nl