Onze locaties

Hier kunt u de verschillende locaties van Rhenus selecteren. U kunt kiezen tussen landen, locaties en diensten.

 • Vernietiging van harde schijven en andere datadragers.

  Harde schijf vernietigen

  Directe vernietiging van alle datadragers op uw locatie in mobiele shredderwagen.

  Vraag een offerte aan!

 • Rhenus vernietigt harde schijven en andere datadragers. Direct op uw locatie of op een beveiligde vernietigingslocatie van Rhenus in Nederland.

  DIN 66399

  Veilige vernietiging conform strenge normen.

Harde schijf vernietigen

Harde schijven en andere digitale datadragers veilig vernietigen in onze mobiele shredderwagen bij u voor de deur, of op een van onze beveiligde vernietigingslocaties.

Voordelen op een rij

Klik hier voor de voordelen van het vernietigen van harde schijven of andere data dragers door Rhenus Datavernietiging.

Informatie of offerte harde schijven vernietigen?

Of het nu gaat om permanente datavernietiging of om incidentele datavernietiging, van grote of kleine hoeveelheden, waar ook in Nederland, Rhenus Datavernietiging is u graag van dienst. Neem contact met ons op of vul het formulier in voor een vrijblijvende offerte.

Harde schijf vernietigen: snel en 100% veilig

De harde schijf, harddisk of hdd van de computers in uw bedrijf of organisatie – maar ook backup-tapes, USB-sticks, audio/video-cassettes, cd-roms, dvd’s, mobiele telefoons en geheugenkaarten – bevatten onder meer klant- en personeelsgegevens, conditiebrieven, inkoopinformatie, innovatie ideeën, verkoopinformatie en administraties. U wilt er toch niet aan denken dat anderen toegang tot die informatie hebben. Dus wat doet u met de harddisk van defecte computers en met andere overbodige data dragers?

Alleen het minuscuul shredderen van uw harde schijf en andere datadragers biedt 100% discretie en zekerheid

Er zijn verschillende manieren om digitale data op een harde schijf te vernietigen:

 • Formatteren;
 • Onder een sterke magneet houden;
 • Het bewerken met hamer of boor;
 • Overschrijven van data.

De eerste drie methoden leveren geen 100% betrouwbaar resultaat op. Het overschrijven van data is een tijdrovende en kostbare klus.

Feitelijk is het fysiek vernietigen van de harde schijf of datadrager de enige snelle en goedkope manier om er helemaal zeker van te zijn dat niemand met uw gegevens aan de haal gaat.

Omgaan met vertrouwelijke data

Bijna alle bedrijven en organisaties beschikken wel over vertrouwelijke data. Regelmatig komt Rhenus Datavernietiging bij bedrijven en organisaties waar - als ze al uit de computers worden gehaald - stapeltjes harde schijven in een kast liggen te wachten op vernietiging. Hiervoor biedt onze speciale afgesloten harddisk container al meer veiligheid, maar we kunnen de harde schijven voor u ook 100% onbruikbaar vernietigen. De enige manier om vertrouwd en zeker van uw overbodige digitale informatie af te komen. Wel zo veilig!

Harde schijven vernietigen wij snel en 100% veilig.

Rhenus Datavernietiging is gespecialiseerd in het inzamelen, afvoeren en vernietigen van (vertrouwelijke) gegevens op onder andere harde schijven. Daarom heeft Rhenus voor het vernietigen van harde schijven ook een aparte website met meer informatie, https://www.rhenus-harde-schijf-vernietigen.nl.

Wij staan voor een professionele, milieuvriendelijke vernietiging en voldoen aan de strengste en hoogste veiligheidseisen. Wij vernietigen / versnipperen / shredderen volgens DIN norm 66399, veiligheidsklasse 6 mogelijk, AVG, Algemene Verordening Gegevensbescherming en zijn ISO 9001-2015, ISO/IEC 27001, ISO 50001, ISO/IEC 21964-2018, OPK en CA+ gecertificeerd. Als bewijs van de veilige en vertrouwelijke vernietiging van uw harde schijf ontvangt u van ons een Vernietigingscertificaat.

Gesloten procedure voor het vernietigen van harde schijven en andere datadragers

Wij hanteren een gesloten procedure en sluitend veiligheidsconcept voor de inzameling en het vernietigen van harde schijven. Dat wil zeggen dat ons gehele proces geborgd is. Rhenus Datavernietiging plaatst een speciaal beveiligde container bij de klant. De klant vult de container en sluit hem af. Wij nemen de afgesloten container aan en de enige keer dat de container bij ons open gaat is als hij boven de shredder hangt.

Er blijven slechts kleine deeltjes over. De resten zijn dusdanig klein en vervormd dat het onmogelijk is daar nog zinvolle informatie vanaf te lezen. Uw harde schijf en andere datadragers zijn daarmee 100% onleesbaar en onbruikbaar geworden.

Vernietiging door heel Nederland. Op onze locaties of op uw eigen locatie.
Het vernietigen van harde schijven kan op één van de Rhenus Datavernietiging beveiligde vernietigingslocaties in Nederland of direct bij u voor de deur in onze Rhenus mobiele shredderwagen. Daarin bevindt zich een grote harddisk shredder. U kunt het shredderen van uw harde schijven met eigen ogen zien.

Alle vernietigde materialen worden door Rhenus Datavernietiging op een verantwoorde wijze gerecycled. Zo worden de metalen en kunststof resten van uw harde schijven of andere datadragers in de Rhenus recyclingfabriek in het Duitse Lünen opgewerkt tot zuivere grondstoffen: ijzer, aluminium, koper en kunststofgranulaat.

Printen

Uw harde schijf of andere data dragers vernietigen wij in minuscule stukjes. Direct bij u voor de deur in onze mobiele shredderwagen of in een van onze beveiligde vernietigingslocaties.

Harde schijven vernietiging
Meldt u hier aan voor de Rhenus E-Nieuwsbrief.

Hoofdkantoor Rhenus Datavernietiging / DocuCare

RHENUS DATAVERNIETIGING

Rhenus Data Office Netherlands BV
De Nieuwe Vaart 3, 1401 GL Bussum
Postbus 5541, 1410 EA Naarden
Nederland
Telefoon +31 (0)35 6942099
Fax +31 (0)35 6321407
E-Mail: info@rhenus-data.nl